Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Flag Counter
Боравак

Боравак ученика у основној школи Живадинка Дивац

РАСПОРЕД ДНЕВНИХ АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА У БОРАВКУ

 

630 700 ..................  Долазак ученика у школу

700 – 745 ..................  Доручак  

800 – 1135 (1220) ....... Редовна настава

1135 / 1220 – 1300  .....Израда домаћих задатака

1300 – 1345  .............  Ручак 

1345 – 1430 ............... Израда домаћих задатака 

1430 – 1530 ............... Слободне активности

1530 – 1630 ............... Слободно време 

 

Наставни процес одвија се у посебно опремљеној учионици, прилагођеној и опремљеној искључиво за остваривање рада боравка. Пријатан кутак за учење, игру и дружење  има део са столицама и клупама, али и део за забаву са телевизором, рачунаром (са сталним приступом Интернету), у коме  ученици могу да проведу своје слободно време. Простор у коме  ученици проводе већи део дана су  светли, довољно велики, опремљени аудио-визуалном опремом, дидактичким помагалима, малом приручном библиотеком и рачунарима.

Током боравка у школи ученицима је осигуран доручак, један кувани топли оброк и ужина. Како би се ученицима омогућило, а учитељима олакшало усвајање правила понашања за време оброка,  трпезарија је естетски уређена и прикладно опремљена. Зато је школа преуредила постојећу ђачку кухињу и прилагодила је потребама корисника целодневног боравка.

За разноврсне ученичке активности обезбеђено је довољно материјала (папири, бојице…).

Усвајање хигијенских навика захтева довољну количину сапуна и папира као и умиваоник за прање руку (који је одвојен од санитарног чвора).

 

Порука родитељима:

Заборавите на приватне часове. Све што је потребно за успешно савладавање наставе ученици ће наћи под кровом школе. Домаће задатке ученици завршавају у школи. То значи да они родитељи који раде могу довести своје дете  већ у 6 сати ујутру у школу где ће их сачекати дежурни наставник који ће се побринути да дете пријатно проведе време до почетка наставе.Наши педагози и учитељи ће пружити помоћ ученицима кад им је неопходно. Свакодневна пажња и надзор непроцењива су помоћ у напредовању учења али и социјализације.

 


Боравак у школи Живадинка Дивац

ГОДИШЊИ ПЛАН РАДА ШКОЛСКЕ 2019./2020. ГОДИНЕ