Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
Flag Counter
Галерија

Галерија основне школе Живадинка Дивац 

Дана 18. 5. 2017. године, у 13 часова, ученици осмог разреда ОШ „Живадинка Дивац” Катарина Недовић и Филип Марковић положили су камен темељац за изградњу фискултурне сале. Овом чину присуствовали су директор школе Милан Грујовић, руководилац Школске управе Горан  Јоксимовић,  директор Центра за социјални рад Момир Борић, директори школа града Крагујевца, чланови Школског одбора и Савета родитеља, представници Месне заједнице Станово, као и представници многих локалних институција. Полагању камена темељца присуствовали су и наши ученици, запослени, пензионисани радници и бројни житељи овог дела града.

Милан Грујовић, директор школе, у уводном делу свог говора изразио је захвалност свим гостима који су својим присуством увеличали овај догађај. Истакнут је значај изградње фискултурне сале за школу и њене ученике. Директор се у наставку излагања осврнуо на неке године које су обележиле историјски развој школе.

Школа је почела са радом давне 1910. године као основна школа са два комбинована одељења у приватној згради.

Указом краља Александра Првог Карађорђевића 1931. гради се школска зграда у којој се и данас одвија настава. Направили су је мештани Станова и Малих Пчелица добровољним радом и прилозима грађана.

У 2017. години најзначајнији пројекат представља изградња фискултурне сале која ће ученицима и запосленима омогућити квалитетније услове за реализацију наставних садржаја. Међутим, овај пројекат није значајан само за ученике и запослене, већ и за овај део града Крагујевца који ће добити савремену халу која се може користити за реализацију разноврсних садржаја. За реализацију пројекта изградње сале комплетно финансирање обезбедио је Град Крагујевац и  Градска управа за инвестиције.

Данас школа има  420 ученика у 19 одељења. Ради у две смене, и организован је  кабинетски тип наставе. Сви кабинети имају интернет,  опремљени су савременом рачунарском техником, новим намештајем. Обавеза свих нас запослених је да углед који је стицан деценијама негујемо и подижемо школујући садашње и будуће генерације, свесни властите улоге у систему образовања и васпитања.

Овим поводом ученици и наставници наше школе припремили су и извели свечани програм. Затварење програма употпуњено је наступом културно-уметничког друштва „Стеван Книћанин” из Кнића.

Камен темељац за фискултурну салу у школи Живадинка Дивац

ПОСЕТА МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА МЛАДЕНА ШАРЧЕВИЋА

ГОДИШЊИ ПЛАН РАДА ШКОЛСКЕ 2019./2020. ГОДИНЕ